Aardbeiensalade met advocaat

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Giet het water en de klontjes suiker in een steelpan. Breng dit alles langzaam aan de kook, totdat de suiker volledig is opgelost en laat 2 minuten pruttelen op een hevig vuur.
  • 2 Klop met een mixer de eidooiers met de vanillesuiker, de gecondenseerde melk en de jenever en giet het mengsel boven een slakom door een fijne puntzeef. Voeg beetje bij beetje, onder voortdurend mixen, de suikersiroop toe : de bereiding moet de consistentie van een dikke mayonaise hebben. Giet dit in een glazen bokaal die u eerst omspoelde met heet water en afdroogde. Sluit hem luchtdicht af. Laat afkoelen en 24 uur rusten alvorens te gebruiken.
  • 3 Spoel de aardbeien af, droog ze en verwijder de steeltjes. Verdeel ze over ijsgekoelde bekertjes en nappeer ze met de koele advocaat.

Aardbeiensalade met advocaat is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Advocaatmuffins
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Advocaatroom met sinaasappel
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Advocaatkoffie op z'n hipst
- 10 min-
Bekijk recept
Advocaattaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept

Rabarbercrumble met aardbeiensalade
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeiensalade met avocado en garnalen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardbeien met munt en citroensorbet
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardbeiensalade met geitenkaas
10 min
Bekijk recept