Pompoensoep met tijm en wijngaardslakken

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de pompoen en snij hem in blokjes. Doe deze in een grote kookpan en overgiet met de gevogeltebouillon. Doe het teentje look en de tijm erbij (de topjes kan je bewaren voor de versiering). Laat op matig vuur koken totdat de pompoen mals is.
  • 2 Neem dan het teentje look en de takjes tijm uit de pan. Giet de melk erbij en mix tot een heel gladde soep. Kruid bij met zout en peper van de molen.
  • 3 Verwarm dan de wijngaardslakken en laat ze gedurende 2 minuten op een zacht vuurtje bakken in een antikleefpan. Doe in diepe borden een flinke pollepel soep en schik 4 wijngaardslakken in het midden van het bord.
  • 4 Versier met een takje verse tijm en dien onmiddellijk op.

Pompoensoep met tijm en wijngaardslakken is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van aromatische kruiden met wijngaardslakken
35 min
Bekijk recept
Aperitiefhapjes met champignons en wijngaardslakken
20 min Snack
Bekijk recept
Gevulde pannenkoeken met wijngaardslakken
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonge aardappel gevuld met wijngaardslakken
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept