1 Doe de kruiden en de olijfolie in een schotel. Meng goed, voeg de fijngesneden ui en peterselie toe, peper, de geraspte citroenschil en 2 eetlepels citroensap.
2 Snij het vlees fijn met een mes, doe het bij in de schotel, meng goed, dek af en laat enkele uren in de koelkast staan.
3 Neem het vlees 20 min. op voorhand uit de koelkast. Bak het bruin in een grote pan op een vrij hoog vuur en roer regelmatig om.
4 Meng, ondertussen, de pitasaus met de yoghurt en kruid bij met peper en zout. Snij de sla heel fijn.
5 Kruid het vlees, indien nodig, met peper en zout en dien op.
6 Serveer al de ingrediënten afzonderlijk zodat elkeen naar eigen smaak zijn pita kan samenstellen. Warm de pitabroodjes achtereenvolgens op in een broodrooster.
Pita’s met lamsvlees op Oosterse wijze is een recept van Delhaize