Hindefilet met Mandarine Napoléon

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
  • 2 Doe in een steelpan met een glas water, zout, peper en komijn en laat inkoken tot een compote.
  • 3 Maak de champignons schoon, verwijder de stelen en snij ze in 4 of 6, naar gelang van de grootte.
  • 4 Pel de ui en hak fijn. Doe de helft van de ui in een pan en laat stoven met de champignons en een ½ glas water. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Was de krielaardappeltjes en laat ze koken in een pan met licht gezouten water.
  • 6 Laat de boter smelten in een pan en laat er de hindefilets aan beide kanten in aanbraden. Zorg ervoor dat ze van binnen roze blijven. Kruid met zout en peper.
  • 7 Giet de Mandarine Napoléon in een pan en warm 1 min. op. Flambeer en voeg de gevogeltebouillon en de sinaasappelmarmelade toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • 8 Snij de 4 hindefilets in schuine stukjes. Leg op het bord en overgiet met saus.
  • 9 Voeg 2 krielaardappeltjes en 2 quenelles van appelcompote en champignons toe.

Hindefilet met Mandarine Napoléon is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Tompouce Napoleon van melkchocolade en appel-rozemarijnijs
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt limoen, appel en vanille
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kleine appeltaartjes met Napoleon-karamel
60 min Nagerecht
Bekijk recept
BANANEN GEFLAMBEERD MET MANDERINE NAPOLEON
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Hinderagout, pompoenpuree met peper en gebakken bospaddenstoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindefilet met vijgen, groene peper en knolselderpuree
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindefilet met peren en veenbessen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hindefilet, saus met eendenlever
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept