Hindensteak met puree van eekhoorntjesbrood

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week het eekhoorntjesbrood 1 uur in 1,5 l water. Laat het uitlekken.
  • 2 Filter het water waarin het eekhoorntjesbrood heeft geweekt. Kook er de gepelde en in blokjes gesneden aardappelen in op een laag vuur gedurende 25 min. Giet ze af.
  • 3 Pureer ze in een steelpan op een zacht vuur met de boter, de room, zout en peper, en voeg vervolgens het eekhoorntjesbrood toe.
  • 4 Braad de steaks in een sauteerpan met boter, zout en peper gedurende 3 min. aan elke kant. Houd ze warm. Schep het vet af.
  • 5 Blus het kookvocht met de fond. Laat het gedurende 5 min. op een hoog vuur inkoken. Overgiet de steaks met de gezeefde saus en omring met hoopjes puree van eekhoorntjesbrood.

Hindensteak met puree van eekhoorntjesbrood is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Eekhoorntjesbrood
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Bordje van rauwe ham, vijgen en gesnipperd witlof
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tournedos met paddenstoelensaus
Bekijk recept

Hindensteak, vijgenchutney en gebakken krielaardappelen met rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
hindensteak met noten en mosterd
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hinde in een korst van selder
0 min
Bekijk recept