Rundgebraad met champignons en tartufata

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Kruid het rundsgebraad met peper en zout en schroei het rondom dicht in een lepel boter.
  • 3 Houd van elk kruid enkele takjes apart voor de afwerking. Bind het gebraad op met de resterende kruiden: marjolein, tijm, laurier en rozemarijn. Schik het rundsgebraad in een ovenschaal. Pel 2 uien en snijd in de helft, schik ze bij het gebraad en overgiet met 1 el olijfolie. Gaar het rundsgebraad in de oven gedurende zo’n 15 min als je het graag saignant wenst. Verleng de gaartijd voor een meer doorbakken gebraad. Haal het gebraad uit de oven en werk verder afmet de helft van de truffelschilfers.
  • 4 Pel de resterende uien en snijd in plakjes. Zet een pannetje op het vuur met 1 el olijfolie en fruit de uien er kort in. Giet de kalfsfond erbij en laat tot ²/³ inkoken. Zeef de saus en lepel de tartufata en de helft van de zure room erbij. Kruid met peper en zout en meng. Net voor je het gerecht serveert, lepel je de resterende zure room in de saus en meng je de 2 sauzen voorzichtig zodat je een mooi gemarmerd effect krijgt. Werk af met de resterende truffelschilfers en de kruiden.
  • 5 Snijd de portobello’s in grote plakken. Zet een pan op een hoog vuur met een lepel olijfolie en een lepel boter en bak de plakjes champignon erin. Kruid met zout.
  • 6 Schil de aardappelen en rasp ze. Doe ze in een zeef en druk stevig aan zodat je het vocht eruit drukt. Snipper de platte peterselie fijn en meng onder de geraspte aardappel. Kruid met peper en zout. Zet een pan op een matig vuur met de gezouten boter. Lepel er wat van de geraspte aardappel in en druk aan zodat je mooie fijne galetten krijgt. Bak gedurende 10 min gaar, draai dan en bak nog 10 min verder zodat je mooie goudbruine aardappelrösti krijgt. Herhaal tot de geraspte aardappelen op zijn.
  • 7 Serveer het rundsgebraad met de gebakken champignons, de aardappelrösti en de tartufatasaus.

Rundgebraad met champignons en tartufata is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Moeflon met artisjokken, tartufata, Gandaham en een stamppot
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Verse tagliatelle met boschampignons
0 min Voorgerecht
Bekijk recept
Asperge-Champignoncocktail met Gerookte Kip
0 min
Bekijk recept
Tagliatelle met parelhoen en eekhoorntjesbrood
0 min
Bekijk recept

Rundgebraad op z’n Baskisch
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept