Gevulde kipfilets met tapenade van zwarte olijven en zongedroogde tomaten

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de sjalotten en snijd in fijne ringen. Zet een pan op een zacht vuur met de olijfolie en fruit de sjalotten erin. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water gedurende ± 25 min. Giet af, plet de aardappelen en voeg de gefruite sjalotten en 50 g boter toe. Kruid met peper en zout en houd warm.
  • 2 Snijd de kipfilets in de lengte in de helft, maar snijd ze niet helemaal door zodat je een grotere platte kippenfilet krijgt. Leg ze open en bestrijk 2 kippenfilets met de helft van de tapenade van zwarte olijven. Hak de pistachenoten en strooi de helft ervan over de tapenade samen met de helft van de parmigiano. Bestrijk de andere 2 filets met de helft van de tapenade van gedroogde tomaten. Houd een beetje pistachenoten apart voor de afwerking en bestrooi met de resterende pistachenoten en de parmigiano. Rol de filets op en draai ze in een vel vershoudfolie. Sluit zeer goed af.
  • 3 Zet een pot met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de gevulde kipfilets erin gaar gedurende 10 min. Verwijder voorzichtig de folie en bak de rolletjes nog even op in de rest van de boter zodat ze mooi goudbruin kleuren. Kruid met peper en zout en snijd ieder rolletje in plakjes.
  • 4 Serveer de rolletjes kip met de puree van sjalot, geef er de resterende tapenades bij en werk af met de gehakte pistachenoten en de cayennepeper.

Gevulde kipfilets met tapenade van zwarte olijven en zongedroogde tomaten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept