Balletjes van varkensgehakt in saus met pindanoten

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 2 Meng het gehakt met de helft van de fish sauce, de pili-pili, het ei, de sojasaus, de koriander, peper en het paneermeel tot een homogeen mengsel. Maak er balletjes van en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Bak ze 15 min. in de oven.
  • 3 Verwarm ondertussen de olie in een wok en bak er de currypasta en de geperste knoflooktenen in aan op zacht vuur gedurende 2 min. Voeg dan de kokosmelk toe, het water, de rest van de fish sauce, de suiker en de kaffir. Laat zachtjes sudderen.
  • 4 Laat de gebakken balletjes uitlekken en voeg ze toe aan de saus. Doe er de pindanoten bij en laat nog 2 min. sudderen.
  • 5 Bestrooi met het gehakte basilicum en serveer meteen met Thaise rijst.

Balletjes van varkensgehakt in saus met pindanoten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Slaatje van rundvlees met vermicelli
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Phad thai (gebakken rijstnoedels)
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept