Gekruid varkensgehakt in slablad

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 E-mail
  • 2 Print dit recept
  • 3 2 eetlepels fish sauce
  • 4 3 eetlepels gehakte verse koriander
  • 5 1 kropsla
  • 6 0,5 bosje lente-ui
  • 7 2 eetlepels limoensap
  • 8 1 rode chilipeper
  • 9 1 eetlepel ruwe rietsuiker 1
  • 0 2 eetlepels Thaise wokolie 1
  • 1 700 g varkensgehakt 1
  • 2 Maak de knapperigste slabladeren voorzichtig los, spoel ze en leg ze omgekeerd op keukenpapier. Laat uitlekken. 1
  • 3 Verwarm de olie in een grote pan met antikleefbodem en bak er het varkensgehakt in op vrij hoog vuur. Breek het in kleinere stukjes met behulp van een spatel. 1
  • 4 Voeg, wanneer het gehakt bruin gebakken is, de fijngehakte chilipeper toe en de gesnipperde uitjes (het witte + 2/3 van het groene deel), roer 2 min. Voeg dan de suiker toe, de fish sauce, het limoensap en de koriander. Meng 1 min. en neem van het vuur. 1
  • 5 Vul de slabladeren met het gehakt en serveer meteen met Thaise rijst en een salade van tomaat, komkommer en soja.

Gekruid varkensgehakt in slablad is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoenworstenbroodjes met gevulde sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamburgers met salsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalen en sushirijst in slablad
30 min Snack
Bekijk recept
Fricandeau met tonijn in slablad
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Vegetarische wontons
50 min Snack
Bekijk recept
Mie-wokschotel met paksoi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap met gekruid vegagehakt, rijst en bonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept