2 Schil en snij de appels in blokjes. Verwarm een klontje boter in een grote braadpan en bak er de appelblokjes in op middelhoog vuur tot ze lichtbruin en zacht zijn. Kruid met peper en voeg de grofgehakte noten toe.
3 Verwijder het vel van de pensen en snij ze in schijfjes. Laat de rest van de boter smelten. Snij een brickvel in 4 driehoeken. Smeer een brickvel in met gesmolten boter, leg een driehoek brickdeeg in het midden en schep er een vierde van de appels op. Bedek met schijfjes pens (3 zwarte en 3 witte) en vouw het brickvel dicht tot een beursje. Sluit met een tandenstoker of een stukje keukentouw.
4 Leg de beursjes op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze ongeveer 10 min. in de oven bakken tot ze goudbruin zijn.
5 Serveer warm met een beetje sla.
Krokante beursjes met pensen, appels en noten is een recept van Delhaize