Lamsbout met munt

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Steek 2 teentjes look in dunne plakjes en 20 muntblaadjes in de lamsbout, kruid met peper en zout, en leg in een ovenschaal. Giet er een gulle portie olijfolie over. Houd 2 teentjes look apart en leg de rest op de bodem van de ovenschaal. Zet in de voorverwarmde oven.
  • 2 Bedruip de lamsbout regelmatig tijdens het bakken. Zodra hij klaar is, overdek je hem met een vel aluminiumfolie. Laat 10 min rusten vooraleer je hem aansnijdt.
  • 3 Bereid nu de yoghurtsaus: pluk de blaadjes van de rest van de munt, pel de overgebleven 2 lookteentjes en mix munt en look, samen met de yoghurt en een eetlepel olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Serveer in een sauskom bij de gesneden lamsbout.

Lamsbout met munt is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romatomaten met munt
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept