Bahiaanse kippenreepjes

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Stoof de fijngehakte ui op een zacht vuur in een grote sauspan met 1 eetlepel olijfolie.
  • 2 Voeg na 2 min. het in plakjes gesneden half pepertje toe en de geraspte gember.
  • 3 Meng 2 min.
  • 4 Voeg dan de tomaten toe, 60 g pinda's en de kokosmelk.
  • 5 Dek af en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
  • 6 Snij ondertussen de kip in reepjes en bak op vrij hoog vuur in een braadpan met 1 eetlepel olijfolie en roer regelmatig.
  • 7 Giet het sap van ½ limoen in de steelpan bij de saus.
  • 8 Mix fijn tot de saus glad is.
  • 9 Voeg naar smaak, 5 à 10 cl water toe zodat de saus dunner wordt. 1
  • 0 Doe er de kip bij en laat nog 10 min. stoven. 1
  • 1 Kruid met zout en peper en werk af met koriander. 1
  • 2 Dien warm op, bestrooid met 1 eetlepel gehakte pinda's en versierd met een schijfje limoen. 1
  • 3 Geef er witte rijst bij.

Bahiaanse kippenreepjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Farfalle met kip en dragonsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kip, cajun en guacamole
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Witlof-kipsalade
20 min
Bekijk recept

Bahiaanse kippenreepjes
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept