Hindefilet met vijgen, groene peper en knolselderpuree

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de knolselder en snij in grote stukken. Doe in een kookpan en overgiet met water.
  • 2 Voeg het blokje gevogeltebouillon toe en laat koken tot de knolselder gaar is.
  • 3 Leg de stukken in een kom, voeg de melk toe en stamp fijn met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout (je kan eventueel ook wat nootmuskaat toevoegen).
  • 4 Verhit een beetje arachideolie in een grote antikleefpan. Leg de hindefilet in de pan, zodra de olie warm is. Bak het vlees aan elke zijde bruin, zodat het rondom een korstje krijgt.
  • 5 Leg het in een siliconen ovenschotel en zet het in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • 6 Verwijder de uiteinden van de vijgen en snij ze in acht. Leg ze in een steelpan met 5 cl water en laat inkoken tot een compote.
  • 7 Doe de gepelde en fijngehakte gember erbij. Voeg op het laatste moment de groene peper toe (om te vermijden dat hij gaat weken). Breng op smaak met peper en zout.
  • 8 Snij het vlees in (schuine) schijfjes. Leg op elk bord een stukje vlees met een portie vijgen en knolselderpuree.

Hindefilet met vijgen, groene peper en knolselderpuree is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Everzwijnragout met witte wijn en krieken
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van bosduif met appel en calvados
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijn met kersen
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindesteaks gepaneerd met noten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hinderagout, pompoenpuree met peper en gebakken bospaddenstoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindefilet met Mandarine Napoléon
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindefilet met peren en veenbessen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hindefilet, saus met eendenlever
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept