Velouté van courgettes met roquefort

4
20 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Fruit de gehakte ui in de olie in een stoofpot op zacht vuur.
  • 2 Snij de ongeschilde courgettes in kleine blokjes en doe ze bij in de stoofpot. Giet er 1,2 l water op. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  • 3 Dek af en laat 20 min. sudderen op zacht vuur.
  • 4 Laat 5 min. rusten. Voeg de porties roquefortcrème toe en mix tot een gladde soep.
  • 5 Breng op smaak met peper en zout en serveer heel warm met brood.

Velouté van courgettes met roquefort is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Radijssalade met blauwaderkaas
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Minipizza's met roquefort
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Driehoekjes van selder met roquefort
20 min Snack
Bekijk recept
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
20 min
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept