Zachte chocoladetaart

6
55 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vermeng de bloem, de suiker en een snuifje zot. Leg er de ijskoude boter, in blokjes, bij. Kneed tot een kruimelig deeg. Verpak in plasticfolie en zet 1 uur in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 ° C.
  • 3 Rol het deeg dun uit. Leg het in de lichtjes ingevette taartvorm. Druk de randen goed aan en snij overtollig deeg weg door met de deegrol over de taartrand te rollen. 
  • 4 Beleg het deeg met bakpapier en bakbonen. Zet de deegbodem 25 minuten in de oven.
  • 5 Verwijder bakpapier en bakbonen. Laat het deeg afkoelen in de vorm.
  • 6 Hak de chocolade grof. Breng de room en de melk aan de kook. Strooi er de suiker en de chocolade bij.
  • 7 Roer tot de chocolade gesmolten is. Laat 2 minuten afkoelen. Voeg er de boter aan toe en roer tot de chocolademassa glad en glanzend is.
  • 8 Schep de chocoladecrème op de deegbodem. Strijk glad met een spatel. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. 
  • 9 Werk af met cacaopoeder en teken met chocoladesaus hartjes op de taart.

Zachte chocoladetaart is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Salade met geitenkaasballetjes
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Heerlijke limoentoetjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept