Bananentaart met chocolade

6
60 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2 Vermeng de bloem met wat zout en de suiker. Maak in het midden een kuiltje. Breek daarin het ei en giet er 30 ml lauw water bij. Leg er ijskoude botervlokjes omheen. Vermeng eerst met twee messen, kneed verder met je vingers tot een kruimelig deegje . Rol de deegbal in plasticfolie. Leg 30 minuten koel weg.
  • 3 Vet de taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Leg het dun uitgerolde deeg in de taartvorm. Druk de randen goed aan en snij overtollig deeg eraf. Zet in de koelkast.
  • 4 Laat op een zacht vuur in het pannetje de chocolade in stukjes smelten met de boter. Splits de eieren. 
  • 5 Klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker en breng op smaak met citroensap. Klop de eidooiers wit-schuimig met de fijne suiker. Doe er het maïszetmeel bij. Roer glad.
  • 6 Giet de afgekoelde chocoladesaus in een straaltje bij het dooiermengsel. Klop stevig. Spatel het stijf geklopte eiwit er luchtig door.
  • 7 Schep de chocoladevulling op de deegbodem. Bak 45 minuten onderaan in de oven. Laat eerst even afkoelen in de vorm en dan op een rooster.
  • 8 Schil de bananen, snij ze in plakjes en besprenkel met citroensap. Schik ze op de vulling.
  • 9 Verwarm de sinaasappelmarmelade tot ze vloeibaar is. Strijk met een keukenkwastje uit op de bananen. Laat afkoelen en opstijven.

Bananentaart met chocolade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept

Chocolade-bananentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde bananentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananentaart met sinaasappelmarmelade
60 min - Nagerecht
Bekijk recept