Gebakken garnalen met citroenrisotto

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper ui en knoflook.
  • 2 Fruit de ui in 3 eetlepels olijfolie. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glazig zijn. Blus met 100 ml wijn. Laat even doorkoken. Schenk er hete bouillon bij tot de rijst net onderstaat. Voeg ook het citroensap toe en roer tot het vocht opgenomen is. Ga zo door tot de rijst beetgaar is (ongeveer 30 minuten).
  • 3 Halveer de garnalen overlangs en bak ze ongeveer 2 minuten in rest van de olie. Kruid met peper en zout. Haal de pan van het vuur en blus met de rest van de witte wijn. Bestrooi met sliertjes citroenschil.
  • 4 Roer een klontje boter, het basilicum en de parmezaan door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de garnalen op een bedje van risotto.

Gebakken garnalen met citroenrisotto is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Romige citroenrisotto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse citroenrisotto met courgette
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwfilet met romige citroenrisotto
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenrisotto
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept