Konijn met appelfrietjes

6
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de sjalot. Schil de appels, verwijder het klokhuis en de pitten. Snij in dikke frieten. Besprenkel meteen met het citroensap, zodat ze niet verkleuren. 
  • 2 Braad de stukken konijn kort rondom aan in 1 eetlepel hete boter. Schenk er 1/2 glas waterbij. Temper het vuur. Kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur 15 à 20 minutenverder garen.
  • 3 Hou de gare stukken konijnenrug warm onder aluminiumfolie. Blus de braadpan met de wildfond. Doe er de rozemarijn bij en laat op een hevig vuur tot de helft inkoken.
  • 4 Schenk de saus door een fijne zeef in een steelpannetje en druk de sjalotjes goed uit met de rugkant van een lepel. Verwarm de saus nog even tot tegen de kook aan. Kruid naar smaak bij. Werk, van het vuur af, op met 1 koffielepel ijskoude botervlokjes.
  • 5 Bak de appelfrietjes een minuut in 2 eetlepels boter. Strooi er de fi jne suiker bij en laat lichtjes karamelliseren. Leg het vlees op de voorverwarmde borden. Lepel er wat hete saus bij. Leg er de appelfrietjes bij en serveer meteen. Lekker met gefrituurd aardappelbolletjes.

Konijn met appelfrietjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

PH De perfecte keuken - Appelfrietjes met
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasbrochette Met Appelfrietjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Appeltaartje met dadelcrème
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelfrites Met Rum-rozijnensaus
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept