Gekaramelliseerde lamsbout met aardappelschijfjes

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de sjalotten fijn. Hak de knoflook in stukken. Snij de schone aardappelen in vingerdikke plakjes. Doe sjalotjes, rozemarijn, knofl ook en bouillon in een ovenschaal in de voorverwarmde oven op 200° C tot de bouillon heet is. 
  • 2 Kruid de lamsbout met peper en zout, bestrijk bovenop met olijfolie en zet ’m, in een ovenschaal, 40 min. in het midden van de oven.
  • 3 Kook de aardappelplakjes 5 minuten in gezouten water. Giet af en laat kort uitdampen op het vuur.
  • 4 Meng de mosterd en de honing. Bestrijk er de lamsbout mee. Zet 15 minuten in de oven op 200° C. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor u het aansnijdt.
  • 5 Leg de aardappelen op bakpapier en besprenkel met een koffielepel olijfolie. Zet 10 min. in de oven, of tot ze mooi goudbruin zijn.
  • 6 Doe de braadjus door een zeefje. Druk de sjalotjes en de kruiden goed uit. Breng de saus aan de kook met de veenbessen. Kruid met peper en zout.
  • 7 Snij de lamsbout in plakken. Lepel er wat hete saus over. Serveer de rest van de saus en de aardappelen in aparte kommen.

Gekaramelliseerde lamsbout met aardappelschijfjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept

Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekaramelliseerde champignons met gegrilde varkensfilets
30 min-
Bekijk recept
Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde appel
35 min
Bekijk recept
Stilton met port en gekaramelliseerde peer
20 min- Nagerecht
Bekijk recept