Koek met perziken en zure room

16
60 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2 Klop de suiker, de vanillesuiker, de eieren en de boter (op kamertemperatuur) schuimig. Meng bloem, zetmeel, bakpoeder en een snuifje zout. Zeef de bloem over het eimengsel en meng tot een glad deeg.
  • 3 Vet een vierkant bakblik in met boter en bestrooi met bloem. Leg het deeg in het bakblik. Bak het 20 minuten voor in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • 4 Snij de perziken in partjes en verdeel ze over de koek. Klop de eiwitten stijf en meng er al kloppend 60 g suiker door tot het helemaal stijf is en mooi glanst. Meng 60 g suiker met de zure room en spatel er de eiwitsneeuw door. Verdeel het roommengsel over de perziken.
  • 5 Bedek het bakblik met aluminiumfolie. Bak de koek 20 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven. Laat de koek afkoelen en bestrooi met kaneelpoeder. Verdeel in gelijke stukken en serveer.

Koek met perziken en zure room is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citruscheesecake
30 min Nagerecht
Bekijk recept