Torentje van blini's met citroencrème

4
0 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de blaadjes gelatine in ijskoud water. Schil reepjes van de citroenschil en snij tot een fijne julienne. Pers de citroenen. 
  • 2 Vermeng de bloem, het boekweitmeel, de suiker, de korrelgist en een snuifje zout.
  • 3 Smelt de boter in de lauwwarme melk. Doe de melk bij het bloemmengsel en klop met 1 ei tot een glad beslag. Laat het beslag 2 uur afgedekt rijzen op een warme plaats.
  • 4 Splits twee eieren. Klop de eidooiers door het beslag . Klop de eiwitten stijf. Klop de room stijf. Spatel de eiwitsneeuw en de room door het deeg.
  • 5 Laat het beslag nog eens 3 minuten rijzen. Bak de blini's in hete olie aan beide kanten goudbruin. dep ze droog en laat ze afkoelen.
  • 6 Klop de eidooiers met de poedersuiker glad. Meng het citroensap met de mascarpone en het dooiermengsel tot een crème. Smelt in een pan de blaadjes gelatine met de citroenlikeur. Meng de gelatine met de crème en laat 3 uur afkoelen in de koelkast.
  • 7 Leg op elk bordje een met citroencrème bestreken blini. Bouw een torentje met om en om een blini en citroencrème. Werk af met wat citroenjulienne en poedersuiker.

Torentje van blini's met citroencrème is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Cappuccino Van Chocolade Met Citroencreme
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gegrilde Sliptong Met Avocado-citroencreme
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjes Met Citroencreme
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Cappuccino van chocolade met citroencreme
0 min
Bekijk recept

Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Muesli-ijstorentjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Torentje van mozzarella en Galliaham
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sandwich torentje met rosbief
25 min -
Bekijk recept