Truffels met sinaas en noten

50
120 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster de hazelnoten en laat ze afkoelen.
  • 2 Breng de room aan de kook en smelt er de couverturechocolade in. Verdeel de chocoladeroom over twee ondiepe schalen.
  • 3 Hak de bittere chocolade in kleine stukjes. Meng ‘m samen met de sinaasappellikeur en de geraspte schil door één helft van het chocolademengsel. Zet koel weg.
  • 4 Hak de noga fijn en roer ‘m samen met de notenlikeur door de andere schaal met chocoladeroom.
  • 5 Laat de chocolademengsels 2 uur in de koelkast opstijven, tot ze een boterachtige textuur hebben. Rol er dan balletjes van.
  • 6 Hak de geroosterde hazelnoten fijn en rol er de nogatruffels door. Rol de sinaastruffels door het cacaopoeder.
  • 7 Leg de truffels in kleine papieren vormpjes en verpak ze in een mooie doos. Bewaar in de koelkast.

Truffels met sinaas en noten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nougat met noten en cranberry's
45 min Gebak
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersentruffels
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete chocoladetruffels Zoete chocoladetruffels
20 min -
Bekijk recept
Truffels van rauwe cacao, cranberry en pecannoten
10 min
Bekijk recept