Zoek
Aspic
4
60 min
Libelle Lekker
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 dl kalfsfond
1 eiwit
1 eiwit
0.5 ui (gesnipperd)
3 teentjes knoflook (gesnipperd)
1 stengel bleekselder (fijngesneden)
0.5 el peterselie (fijngehakt)
1 takje verse tijm
1 blaadje laurier
3 mespuntjes witte peperkorrels
0.25 dl droge, witte wijn
6 blaadjes gelatine (3 g)
Bereiding
1
Snij de groenten in kleine stukjes.
2
Hak de peterselie fijn.
3
Klop het eiwit schuimig. Voeg de groenten en kruiden bij en meng zorgvuldig.
4
Laat het eiwit stollen en voeg de wijn bij. Laat gedurende 45 minuten trekken.
5
Verwijder het eiwit met een schuimspaan en giet de fond door een linnen doek.
6
Giet de koude fond in een pan en voeg goed roerend het groentemengsel toe. Breng op een hoog vuur snel aan de kook onder voortdurend roeren.
7
Laat de gelatine weken in een beetje koud water, dan uitknijpen en oplossen in de hete fond.
8
Breng eventueel verder op smaak met kruiden naar keuze naargelang de bereiding waarin de gelei wordt gebruikt.
Aspic is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Hamterrine in peterseliegelei
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspic van rivierkreeften met kerstomaten
Snack
Bekijk recept
Mozaiek Van Piepkuiken In Aspic
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karper Of Kabeljauw In Aspic
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamterrine in peterseliegelei
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspic van rivierkreeften met kerstomaten
Snack
Bekijk recept
Mozaiek Van Piepkuiken In Aspic
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karper Of Kabeljauw In Aspic
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept