Wortelcake met glazuur

6
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de wortelen met de witte suiker en laat ½ uur rusten. Laat dan uitlekken in een zeef.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180 °C. Beboter een springvorm van ongeveer 17 cm diameter en bestrooi met bloem.
  • 3 Mix de boter met de olie en de eieren tot een gladde crème. Meng de rietsuiker met de bruine suiker, de bloem, het bakpoeder, het zout en de noten. Schep dit door de eiercrème. Schep er dan de wortelen door.
  • 4 Doe het beslag in de vorm en zet 55 minuten in de oven. Laat ½ uur afkoelen in de vorm, en dan verder op een rooster. Maak de springvorm schoon en zet er de cake weer in.
  • 5 Meng 370 g poedersuiker, 6 el melk,
  • 05 kl citroensap en 1 druppeltje voedingskleurstof voor het glazuur (voeg eventueel wat extra melk of poedersuiker toe). Bestrijk de cake met het glazuur en laat uitharden.
  • 6 De afwerking: meng 25 g boter met 25 g poedersuiker en spuit rondom toefjes op de cake. Bestrijk ze met bruine kleurgel en werk af met worteltjes van marsepein.

Wortelcake met glazuur is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Mueslireep met fruit en noten, geglaceerd met yoghurt
Snack
Bekijk recept

Wortelcake
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Carrot cake (wortelcake)
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Sipke Jan’s Worteltaart
2 uur-
Bekijk recept
Spinazie-wortelcake
20 min Bijgerecht
Bekijk recept