Briochebroodjes mei ei

8
120 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook 8 eieren tot ze hardgekookt zijn.
  • 2 Doe de bloem, suiker, kaneel, lauwe melk en gist in een ruime kom en meng goed. Voeg 1 ei, de boter en het zout toe. Kneed 15 minuten tot een soepel deeg. Leg het in een kom, dek af met folie of een vochtige doek en laat 40 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plaats.
  • 3 Kneed het deeg opnieuw door en verdeel het in 8 porties. Rol van elke portie 2 lange worsten, draai ze in elkaar en vorm er een nestje van. Leg de nestjes op een bakplaat en zet er de hardgekookte eieren rechtop in. Dek alles weer af en laat nog eens 40 minuten rijzen.
  • 4 Verwarm de oven voor op 230° C.
  • 5 Bestrijk de broodranden met 1 losgeklopt ei en schuif de bakplaat in de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 200° C en bak de broodjes in 15 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster.

Briochebroodjes mei ei is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Visburgers met rode uicompote en Joppiesaus
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Briochebroodjes met ei
60 min Gebak
Bekijk recept