Gefrituurde pladijs op een bedje van wortelpuree

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, kook ze gaar en pureer.
  • 2 Schil de wortelen en snij in kleine blokjes.
  • 3 Snij de pladijsfilets in porties van 4 tot 5 cm lengte.
  • 4 Stoof de wortelen gaar met een weinig water, een nootje boter, wat kristalsuiker, een takje tijm en een blaadje laurier. Breng op smaak met peper en zout. Eens de wortelen gaar zijn, meng ze door de aardappelpuree en roer er een eierdooier en een nootje boter door.
  • 5 Breng de pladijsreepjes op smaak met peper en zout en wentel ze door de bloem. Klop er de overtollige bloem af en frituur op 180 graden. Laat uitlekken en hou warm.
  • 6 Schik de wortelpuree centraal op warme borden en leg er de gefrituurde pladijsreepjes op. Serveer met tartaarsaus, mayonaise of witte-wijnsaus.

Gefrituurde pladijs op een bedje van wortelpuree is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kleurrijke schildersoep
Bekijk recept
Ovenschotel met prei en ananas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met oranjepuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met appelmoes en aardappelstoplicht
30 min-
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept