Tarbot in mousselinesaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de citroen tot op het vruchtvlees, ontpit en snij in schijfjes.
  • 2 Hak de peterselie fijn.
  • 3 Meng de melk met voldoende visfumet om de vis te pocheren. Kruid en voeg de schijfjes citroen bij.
  • 4 Pocheer de vis gedurende 15 minuten. Hou warm.
  • 5 Laat de boter zacht smelten en schuim zeer zorgvuldig af. Klop op een zacht vuur de eierdooiers met de azijn en de groentebouillon op tot een homogene massa.
  • 6 Roer van het vuur af, beetje bij beetje de geklaarde boter door het eiermengsel, zoals bij een mayonaise. Voeg enkele druppels citroensap bij.
  • 7 Werk af met de licht opgeklopte room en breng op smaak met peper en zout.
  • 8 Plaats de vis op een voorverwarmde schotel, overgiet met de saus.
  • 9 Garneer met versgesnipperde peterselie.

Tarbot in mousselinesaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken skrei met mousseline van algen en linguini
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Videetjes Met Grijze Garnalen En Mousselinesaus
30-60 min -
Bekijk recept
Gegrilde Asperges Met Zalmforel En Mousselinesaus
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Zeeduivel en papillote met mousselinesaus
0 min
Bekijk recept

Duo van tarbot en asperges, truffelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde tarbot met slaatje van rauwe courgettes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saltimbocca van tarbot
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarbot Met Tijmsaus
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept