Oeufs en cocotte met garnalen

4
30 min
Ontbijt
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C. Snij de lente-ui in fijne ringetjes.
  • 2 Wrijf 4 ovenschaaltjes in met het teentje knoflook en kwast ze in met olijfolie. Lepel de lente-ui en de garnalen in de schaaltjes. Hou 2 eetlepels apart om de eieren te garneren.
  • 3 Lepel in elk schaaltje een eetlepel room en kruid met peper en zout. Breek in elk schaaltje voorzichtig een ei, zonder de dooier stuk te maken. Strooi de gruyèrekaas erover.
  • 4 Zet de schaaltjes in een warmwaterbad 15 minuten in de oven; het eitje moet gaar maar nog zacht zijn. Garneer met een handje grijze garnalen en uiringetjes, en serveer met broodjes of toast.

Oeufs en cocotte met garnalen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Œufs à la neige met chocolade
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Œufs à la neige met meloencoulis
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oeufs en cocotte
30 min
Bekijk recept
Œufs en cocotte met spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept