Cheesecake met geitenkaas en zongedroogde tomaten

10
50 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150° C. Verkruimel de koekjes. Smelt de boter in een pan. Meng de koekkruimels, de cayennepeper en de parmezaan door de boter. Verdeel het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm (Ø 24 cm). Druk de kruimels vast met de palm van de hand. Zet voorlopig opzij.
  • 2 Vul de keukenmachine met de verse kaas, geitenkaas, 2 teentjes knoflook, eieren, zout en peper. Mix tot een smeuïge massa. Verdeel over de kruimelbodem. Zet 20 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat de cheesecake 15 minuten afkoelen in de oven.
  • 3 Maak de groene olie: pureer het basilicum met de olijfolie en 1 teentje knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Neem de afgekoelde cheesecake uit de springvorm. Garneer met de zongedroogde tomaatjes en het basilicum. Serveer met de groene olie apart.

Cheesecake met geitenkaas en zongedroogde tomaten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

New York cheesecake de luxe
105 min- Nagerecht
Bekijk recept
Glutenvrije cheesecake
20 min Gebak
Bekijk recept
Wafels met strawberry cheesecake-ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse cranberrycheesecake
25 min Gebak
Bekijk recept