Marmercake met walnoten

10
60 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Roer het cacaopoeder los in 2 eetlepels melk en zet even opzij.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180° C. Beboter de cakevorm en bestuif met bloem.
  • 3 Roer de boter romig met de suiker. Voeg een na een de eieren toe en roer glad. Roer de bloem en het bakpoeder door het mengsel. Voeg de rest van de melk toe en vermeng alles goed.
  • 4 Verdeel het beslag in 2 porties. Roer door één deel het cacaopoeder en de helft van de walnoten. Vermeng de 2de portie met de geraspte sinaasappelschil, het oranjebloesemwater en de rest van de noten.
  • 5 Schep afwisselend delen van het bruine en het witte beslag in de vorm. Strijk glad. Zet de cake ± 1 uur in de oven. Laat eerst even afkoelen in de vorm en dan verder op een rooster.

Marmercake met walnoten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rio choco
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Tropische ijstaart met ananas
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Marmercake
60 min Nagerecht
Bekijk recept
marmercake
70 min Nagerecht
Bekijk recept