Zalmquiche met aardappelen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Verwarm de oven voor op 210° C. Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Snij de zalmfilet in stukjes. Klop de eieren op met de room. Kruid met peper en zout. Bedek de bodem van een taartvorm met het kruimeldeeg. Prik er gaatjes in.
  • 2 Giet de aardappelen af. Laat ze uitlekken. Snij ze in plakjes. Verdeel ze over de taartbodem. Schik er de zalm op. Overgiet met het eimengsel. Bestrooi met de gruyère.
  • 3 Bak de taart in 30 à 35 minuten goudbruin in de oven.
  • 4 Ontvorm en serveer de quiche warm.
  • 5 Tip: Sommige aardappelvariëteiten worden na het koken een beetje grauw. Voeg daarom een paar druppeltjes azijn of citroensap aan het kookwater toe.

Zalmquiche met aardappelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zweedse zalmquiche
2 uur-
Bekijk recept
Zalmquiche met dille en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmquiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika-zalmquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept