Koek van aardappel met sesam

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Verwarm de oven voor op 180° C. 2 Kook de ongeschilde aardappelen goed gaar. Giet ze af. Pel ze en maak er puree van. Bekleed de springvorm met bakpapier. Laat de boter smelten. Leg 4 à 5 lagen filodeeg op elkaar. Snij er cirkels uit van 38 tot 40 cm doorsnee. Haal ze uit elkaar. Bestrijk ze met boter. Leg ze op elkaar in de springvorm. Pel en snipper de ui. Laat de kwark uitlekken. Klop het eiwit stijf.
  • 2 Fruit de snippers glazig in wat boter. Hou apart.
  • 3 Meng het eigeel met de helft van de parmezaan, de kwark en de uien door de puree. Meng er voorzichtig het eiwit door. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • 4 Vul de bakvorm met de bereiding. Bestrooi met de rest van de parmezaan en de sesamzaadjes. Bak de koek in 1 uur goudbruin. Bedek de vorm met aluminiumfolie als de bovenkant te donker kleurt.

Koek van aardappel met sesam is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Shebekia (Honingkoekjes met sesam- en anijszaad)
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citruscheesecake
30 min Nagerecht
Bekijk recept