Gratin van koolvis met spinazie en olijven

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de bladspinazie en zwier ’m droog. Pel en hak de sjalotten en de knoflook.
  • 2 Stoof de sjalot en knoflook glazig in een pan met boter. Doe er de spinazie bij en laat slinken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Haal van het vuur, laat afkoelen en hak de spinazie grof.
  • 3 Hak de peterselie en de dille fijn. Spoel de tomaten, verwijder de pitjes en snij ze in kleine blokjes. Kruid de vis met peper, zout en citroensap.
  • 4 Meng de ricotta met de room en de parmezaan. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Lepel de spinazie in een ingevette ovenschaal (of in aparte schaaltjes), leg er de vis op en bestrooi met olijven en blokjes tomaat. Overgiet met de ricottasaus en bestrooi met gehakte kruiden. Zet 30 à 35 minuten in de oven en serveer meteen, met pasta of met aardappeltjes.

Gratin van koolvis met spinazie en olijven is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept