Portobello's gevuld met een kruidige quinoasalade

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Pers de sinaasappels, rasp de schil van 1 vrucht. Snipper de lente-uitjes en de knoflook. Hak de abrikozen en de peterselie, verkruimel de feta. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Vinaigrette: Meng in een kom het sap van 1 sinaasappel met de knoflook, de granaatappelsiroop, het zout en de peper. Voeg 3 el olijfolie toe en roer goed. Voeg eventueel wat citroensap toe. Zet opzij.
  • 3 Bestrijk de paddenstoelen met olijfolie. Rooster ze 10 minuten in de oven. Haal de portobello's uit de oven en zet even opzij.
  • 4 Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de graantjes met de rasp en het sap van de sinaasappel, de lente-uitjes, de abrikozen, de peterselie en de feta. Roer 1 el vinaigrette door de salade. Zet opzij.
  • 5 Verdeel de salade over de portobello-paddenstoelen. Serveer met de resterende vinaigrette.

Portobello's gevuld met een kruidige quinoasalade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met feta & tuinbonen
Bekijk recept

Portobello gevuld met blauwaderkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Boerenkool-linzenrisotto met gegrilde portobello
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenrisotto met portobello en blauwe kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verrassende versiertruc: Gepofte mihoen
15 min Bijgerecht
Bekijk recept