Zoek
Gegratineerde tomaatjes met pesto en mozzarella
4
30 min
Libelle Lekker
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 boerenbrood (klein, ongesneden)
2 coeur de boeuf-tomaten
2 bolletjes mozzarella
1 potje pesto
50 g olijven (gemengd, in plakjes)
basilicum (enkele blaadjes)
1 kl gedroogde oregano
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snij het brood in 4 schuine sneden van 1,5 cm dik. Wrijf ze in met een teentje knoflook en gril de stukjes brood enkele minuten in de oven.
3
Snij de tomaten en de mozzarella in gelijke plakjes. Maak de pesto* in een vijzel of blender of gebruik kant-en klare pesto.
4
Leg wat tomaat, pesto en mozzarella op de broodjes. Strooi er de gedroogde oregano en olijvenplakjes over en kruid met wat peper.
5
Leg in een ovenschaal en gratineer in de voorverwarmde oven tot de kaas mooi gesmolten is.
Gegratineerde tomaatjes met pesto en mozzarella is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Pizza quattro gusti
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde mosselen
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept