Echte Crème brûlée

6
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje. Klop in een kom de eidooiers met de suiker tot een dikke, witte massa. Giet al kloppend de kokende melk op de eiermassa, giet alles weer in het pannetje en zet op het vuur. Laat op een zacht vuurtje al roerend binden - de massa mag niet meer koken!
  • 3 Verwijder het vanillestokje en verdeel de crème over 6 lage, vuurvaste schaaltjes. Zet ze in een braadslee en giet kokend water rond de schaaltjes, tot ze er tot halverwege instaan. Bak de crème 30 minuten au bain marie in de voorverwarmde oven.
  • 4 Laat de crème afkoelen, liefst in de koelkast, tot hij volledig opgesteven is. Bestrooi met suiker en gebruik een gasbrandertje om de bovenkant te karamelliseren.

Echte Crème brûlée is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Klassieke crème brûlée
235 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met wortelen
Nagerecht
Bekijk recept

Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème
45 min-
Bekijk recept
Erwtensoep
100 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bonenstamppotje
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept