Gebakken zeebaars met asperges en aardappelcrème

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges en breek de harde uiteinden af. Kook ze in 8 à 10 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Snij ze in stukken van 5 cm.
  • 2 Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en doe er de karnemelk, zure room en 125 g boter bij. Mix tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout. 
  • 3 Bak het broodkruim goudbruin in 30 g boter. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
  • 4 Laat 100 g boter heel lichtjes kleuren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Blus met een scheutje chardonnayazijn. Doe er de stukjes asperge bij en laat ze weer warm worden in de boter.
  • 5 Snij de zeebaars in stukken (3 per persoon). Bak ze in de rest van de boter: eerst op het vel, dan de andere kant. Kruid met peper en zout.
  • 6 Verdeel de vis over de borden. Spuit er toefjes aardappelcrème bij en bestrooi met broodkruim. Schik er de asperges op en werk af met ijskruid en druppels olijfolie.

Gebakken zeebaars met asperges en aardappelcrème is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelcreme
10-20 min -
Bekijk recept
Zoete aardappelcrème met honing en macadamianoten
45 min
Bekijk recept
Kalfsniertjes Met Epoissescreme
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept