Kalfsvinken met meiknolletjes, spinazie en tijmjus

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de schoongemaakte sjalot heel fijn en meng met 2 el gehakte peterselie door het gehakt. Verdeel het gehakt over de kalfslapjes en rol ze op. Wikkel er een plakje spek strak omheen en maak vast met keukentouw. Meng de rest van de peterselie met het fijngesnipperde pepertje en dop beide uiteinden van de rolletjes in het kruidenmengsel.
  • 2 Boen de meiknolletjes schoon (snij grote exemplaren in partjes). Kook ze in 5 minuten beetgaar in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Bak ze helemaal gaar in een pan met wat olijfolie.
  • 3 Laat de boter smelten in een pan en doe er ook een scheutje olie bij. Kruid de vinken met peper en zout en bak ze aan alle kanten bruin. Draai het vuur lager en laat nog 15 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn.
  • 4 Haal het vlees uit de pan. Voeg flink wat verse tijmblaadjes, de witte wijn en de honing aan het bakvet toe. Laat 5 minuten inkoken en breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Leg de kalfsvinken weer in de pan en laat nog even doorwarmen in de jus.
  • 6 Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Doe de blaadjes met de meiknolletjes bij het vlees, en breng op smaak met peper en zout. Laat de spinazie 2 minuten slinken. Serveer de kalfsvinken met de groenten en de jus.

Kalfsvinken met meiknolletjes, spinazie en tijmjus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Varkensfricandeau met tijmjus en tagliatelle
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfssaucijs en tijmsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met tijmjus en krieltjesclafoutis
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rogvleugel met andijvie en spek-tijmjus
0 min
Bekijk recept

Kalfsvinken en gekonfijte peren met cider
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsvinken
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse Kalfsvinken Met Peterselieboter
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde kalfsvinken in koolblad
Bekijk recept