Velouté van geroosterde aubergines

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de aubergines en halveer ze. Pel en halveer de ui. Rooster de groenten goudbruin op de barbecue. Rooster ook de boterhammen (zonder korst) op de barbecue.
  • 2 Schraap het vruchtvlees van de aubergine uit de schil. Snij de gegrilde ui in stukjes. Doe de aubergine en ui met de sojamelk en visbouillon in een kookpan. Laat goed warm worden maar niet koken, en mix fijn. Zeef de soep en breng op smaak met misopasta. Meng goed.
  • 3 Doe de gegrilde boterhammen in een blender en mix fijn tot krokant broodkruim.
  • 4 Serveer het soepje in glaasjes en werk af met geroosterd broodkruim en bieslookringetjes. Lekker met geroosterd stokbrood erbij.

Velouté van geroosterde aubergines is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Auberginestoofpot met kikkererwten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept