Hartige kersttaart met kip en veenbessen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter 4 individuele taartvormpjes van 15 cm diameter en bekleed ze met bladerdeeg (of gebruik een vel bladerdeeg in een vorm van 22 à 24 cm diameter).
  • 2 Pel en hak de ui. Fruit hem glazig in 1 el olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe er de wijn, de bouillon en de veenbessencompote bij. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten zacht sudderen.
  • 3 Los het maïszetmeel op in 60 ml koud water en giet het bij het gehakt. Laat al roerend indikken. Laat afkoelen.
  • 4 Verdeel het gehakt over de vormpjes. Steek sterretjes uit de restjes van het deeg en versier er de taartjes mee. Zet 30 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  • 5 Warm de taartjes 15 minuten op in een op 90°C voorverwarmde oven voor je ze op het buffet zet, want quiche is lekkerder lauw dan heel warm.

Hartige kersttaart met kip en veenbessen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van volkorenpasta, tomaten, amandelen en gerookte kip
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van wilde eend met veenbessen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept