Blinde vinken met uiensaus en aardappelgratin

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snij ze in flinterdunne plakjes. Beboter een ovenschaal en wrijf ze in met de knoflook. Doe er de aardappelen in.
  • 2 Meng de melk met de room, peper, zout en nootmuskaat. Giet over de aardappelen. Schuif 45 minuten in de oven.
  • 3 Pel de uien en snij ze in halve ringen. Bak ze goudbruin in boter. Bestrooi met bloem en schep om. Schenk er al roerend de bouillon bij, voeg er de laurier aan toe en laat 20 minuten stoven. Breng op smaak met azijn, peper en zout.
  • 4 Maak ondertussen de boontjes schoon en kook ze beetgaar. Kruid ze met peper en zout.
  • 5 Bak de blinde vinken rondom goudbruin. Dek af en laat 15 minuten zachtjes garen.
  • 6 Serveer de blinde vinken met de aardappelgratin, de boontjes en de uiensaus.

Blinde vinken met uiensaus en aardappelgratin is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap aardappelgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met Bresaola met Philadelphia en rucola
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lemoncurdtaartjes
60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept