Heilbot met groene en zwarte tapenade

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de knoflook. Maak de chilipeper schoon, halveer hem en verwijder de zaadlijsten. Laat de sardienfilets uitlekken en dep ze droog. Verdeel deze 3 ingrediënten in twee en pureer, niet te fijn, de ene helft met de groene olijven en de andere helft met de zwarte. Giet er in een straaltje wat olijfolie bij. Breng op smaak met peper en zout.
  • 2 Dep de heilbot droog en snij hem in 8 sneetjes. Verhit 2 el olie in een anti-aanbakpan en bak op de velkant in 3 à 4 minuten goudbruin. Kruid met peper en zout.
  • 3 Schik ze op voorverwarmde borden, verdeel de tapenade over de vis en serveer meteen.

Heilbot met groene en zwarte tapenade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pastasalade
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte andijvie met gegrilde heilbot
30 min-
Bekijk recept
Schuimige soep van gele paprika met gerookte heilbot
15 min-
Bekijk recept