Tarbot met citroensaus

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de ansjovis uitlekken. Pers een halve citroen en snij de rest in plakjes. Beboter een ovenschaal.
  • 2 Kruid de visfilets met peper en zout en leg ze in de ovenschaal. Verdeel er 30 g botervlokjes over. Leg rondom plakjes citroen en schuif 15 minuten in de oven.
  • 3 Laat de visfond in een pannetje inkoken tot de helft. Klop er de resterende 100 g boter in vlokjes door. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  • 4 Rol de ansjovisjes op en zet ze met een prikker vast op de vis. Zet nog enkele minuten in de oven.
  • 5 Verdeel de vis en citroen over de borden. Overgiet met de saus en garneer met een plukje groen.

Tarbot met citroensaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kabeljauw met citroensaus
Bekijk recept
Romige citroenspaghetti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Duo van tarbot en asperges, truffelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde tarbot met slaatje van rauwe courgettes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saltimbocca van tarbot
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarbot Met Tijmsaus
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept