Gegratineerde uiensoep basisrecept

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de uien en snij ze in ringen. Smelt wat boter in een ruime pan met dikke bodem. Laat er de uiringen in karamelliseren (ongeveer 35 minuten), tot ze lichtbruin zijn.
  • 2 Blus met de wijn en voeg de kippen- en runderbouillon toe. Knoop de peterselie, tijm en laurier met een touwtje tot een kruidentuiltje en doe het bij in de pan. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 minuten pruttelen. Roer af en toe.
  • 3 Verwijder het kruidentuiltje. Voeg de azijn toe. Kruid de soep met peper en zout.
  • 4 Verwarm de ovengrill voor. Rooster het brood aan beide kanten goudbruin onder de ovengrill. Beleg met gruyère en emmentaler, doe op elk toastje wat paprikapoeder.
  • 5 Verdeel de soep over vuurvaste kommen, leg er 1 groot of 2 kleine toastjes op en laat gratineren onder de ovengrill. Serveer meteen.

Gegratineerde uiensoep basisrecept is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept