Wortelstoemp met witloof en spek

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • 2 Schraap de wortelen en snij in blokjes. Fruit ze in de helft van de boter. Zet onder water en voeg het bouillonblokje toe. Laat 15 minuten zachtjes garen. Giet af, maar bewaar het kookvocht.
  • 3 Pureer de aardappelen met een beetje van het kookvocht. Schep er de wortelen door.
  • 4 Halveer de stronkjes witloof en verwijder de harde kern. Smelt de rest van de boter en leg er het witloof in. Kruid met peper en zout. Schenk er 100 ml water bij en laat 15 minuten zachtjes stoven.
  • 5 Bak de bacon of het spek goudbruin. Serveer met de wortelstoemp en het witloof. Werk eventueel af met gesnipperde bieslook.

Wortelstoemp met witloof en spek is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gehakt parmentier met wortelpuree
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoengebraad met picklessaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenworst met wortelstoemp
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelstoemp met varkensmignonette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept