Pizza verde

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de bloem, gist, zout en olie in een kom of in de keukenmachine en doe er 300 ml lauw (maar niet te warm) water bij. Kneed tot een glad en soepel deeg. Dek af met vershoudfolie en laat 40 min. rijzen
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C. Breek het harde uiteinde van de asperges en stoom ze, in ongeveer 5 minuten, beetgaar. Snij de paprika in blokjes.
  • 3 Maak de pesto: doe de blaadjes van het basilicum in een maatbeker of blender. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof en doe ze erbij. Doe er ook de parmezaan en de knoflook bij. Mix goed fijn en giet er in een straaltje de olijfolie bij, tot de pesto de gewenste dikte heeft.
  • 4 Verdeel het deeg in 4 stukken en rol ze uit tot individuele pizza’s. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Meng de pesto met de roomkaas en bestrijk er de pizzabodems mee. Beleg met groene asperges, ansjovisfilets, blokjes groene paprika en kappertjes. Verkruimel er de feta over.
  • 5 Bak de pizza’s 10 à 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.

Pizza verde is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salsa verde
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Krielaardappels met salsa verde
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met salsa verde
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept