Kerstkoek met chocoladeroom

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak 0,5 dl sterke zwarte koffie en laat afkoelen.
  • 2 Hak de noten grof.
  • 3 Rasp de chocolade.
  • 4 Dompel de koekjes heel even in de koffie. Schik ze op de bodem en tegen de wanden van een rechthoekige cakevorm (suikerkant tegen de vorm aan).
  • 5 Klop de room stijf. Hou 1/3 apart. Klop de bloemsuiker door de rest van de room. Doe er de noten en de helft van de chocolade bij. Schep het mengsel in met de met koekjes beklede vorm.
  • 6 Laat de rest van de chocolade smelten. Roer er de cognac door. Spatel er de rest van de slagroom door. Schep ook dit in de vorm.
  • 7 Leg er de rest van de koekjes op. Dek af met plasticfolie. Laat op z 'n minst 4 uur opstijven in de koelkast.
  • 8 Ontvorm de kerstkoek meteen op een serveerschaal . Werk af met chocoladekrullen en gezeefd cacaopoeder.

Kerstkoek met chocoladeroom is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
De levensgevaarlijke spin
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetruffeltaart
45 min
Bekijk recept
Paaskoekjes
1 min Nagerecht
Bekijk recept