1 Maak 0,5 dl sterke zwarte koffie en laat afkoelen.
2 Hak de noten grof.
3 Rasp de chocolade.
4 Dompel de koekjes heel even in de koffie. Schik ze op de bodem en tegen de wanden van een rechthoekige cakevorm (suikerkant tegen de vorm aan).
5 Klop de room stijf. Hou 1/3 apart. Klop de bloemsuiker door de rest van de room. Doe er de noten en de helft van de chocolade bij. Schep het mengsel in met de met koekjes beklede vorm.
6 Laat de rest van de chocolade smelten. Roer er de cognac door. Spatel er de rest van de slagroom door. Schep ook dit in de vorm.
7 Leg er de rest van de koekjes op. Dek af met plasticfolie. Laat op z 'n minst 4 uur opstijven in de koelkast.
8 Ontvorm de kerstkoek meteen op een serveerschaal . Werk af met chocoladekrullen en gezeefd cacaopoeder.
Kerstkoek met chocoladeroom is een recept van Libelle Lekker