Quiche met tomaatjes en chorizo-crumble

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1  
  • 2 Spoel de krieltjes, kook ze gaar in de schil. 
  • 3 Snij de tomaatjes in stukjes.
  • 4 Snipper het pepertje (zonder zaadjes).
  • 5 snij de chorizo in blokjes.
  • 6 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 7 Mix de chorizoblokjes samen met het broodkruim en wat olijfolie tot een crumble.
  • 8 Klop de eieren met de room luchtig. Roer er de parmezaan, het pepertje en de peterselie door. Kruid met fleur de sel.
  • 9 Schik het kruimeldeeg in de vorm. Leg er bakpapier op en gedroogde bonen (of bakknikkers). Zet 12 minuten in de oven. Verwijder bonen en bakpapier. 1
  • 0 Snij de krieltjes in plakjes en leg ze in de voorgebakken deegbodem. Verdeel er de tomaatjes over. Schenk er het eimengsel op. Bestrooi met de crumble. Zet 20 à 25 minuten in de oven.

Quiche met tomaatjes en chorizo-crumble is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cranberry crumble
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept