Gegratineerde knolselder

4
35 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de knolselder in vingerdikke plakken. 
  • 2 Schil ze en leg ze meteen in een schaal met koud water en een flinke geut citroensap.
  • 3 Breng de melk aan de kook met evenveel water. Laat de plakken knolselder in 4 à 5 minuten zacht koken, of tot ze beetgaar zijn.
  • 4 Laat ze uitlekken (bewaar het kookvocht) en leg ze dakpansgewijs in een ondiepe ovenschaal.
  • 5 Smelt de boter in een steelpannetje.  Strooi er de bloem bij en roer goed glad. Leng aan met 3 dl kookvocht en roer voortdurend, tot de saus indikt. Laat nog 2 minuten zacht doorkoken, blijf intussen goed omroeren.
  • 6 Doe er, van het vuur, de kaas bij en roer tot die gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout. Lepel de saus over de knolselder. Zet 10 à 15 minuten in de oven op 175° C.

Gegratineerde knolselder is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Wintergroenten met tomme en ham
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Nems uit de tuin
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groentechips
Snack
Bekijk recept
Entrecote met knolselder, koolrollade en aioli
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept