2 Schil ze en leg ze meteen in een schaal met koud water en een flinke geut citroensap.
3 Breng de melk aan de kook met evenveel water. Laat de plakken knolselder in 4 à 5 minuten zacht koken, of tot ze beetgaar zijn.
4 Laat ze uitlekken (bewaar het kookvocht) en leg ze dakpansgewijs in een ondiepe ovenschaal.
5 Smelt de boter in een steelpannetje. Strooi er de bloem bij en roer goed glad. Leng aan met 3 dl kookvocht en roer voortdurend, tot de saus indikt. Laat nog 2 minuten zacht doorkoken, blijf intussen goed omroeren.
6 Doe er, van het vuur, de kaas bij en roer tot die gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout. Lepel de saus over de knolselder. Zet 10 à 15 minuten in de oven op 175° C.
Gegratineerde knolselder is een recept van Libelle Lekker