Zachte chocolade - rumcakejes

6
30 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2 Rasp 100 g bittere chocolade.
  • 3 Vet 6 vormpjes goed in met boter en bestuif ze aan de binnenkant met bloem.
  • 4 Klop de eieren en de dooiers wit schuimig met de suiker. Strooi er de gezeefde bloem bij en klop stevig door tot de massa glad en homogeen is.
  • 5 Laat in een warmwaterbad (of in de magnetron) de chocolade en de boter smelten. Vermeng met de rum en voeg al roerend bij de eimassa. Verdeel het mengsel over de vormpjes.
  • 6 Bak de cakejes 8 à 10 minuten in de oven op 180 °C. Ze moeten binnenin nog zacht zijn, ze zijn gaar als de bovenkant een korstje heeft (dat onder een lichte vingerdruk terugveert). Laat 5 minuten afkoelen. Ontvorm héél voorzichtig. Werk af met een toef slagroom. Serveer lauw of op kamertemperatuur.

Zachte chocolade - rumcakejes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker


Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Salade met geitenkaasballetjes
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Heerlijke limoentoetjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept